"Реформування системи МВС – це спільне завдання органів міністерства та громадськості", - Ковальчук

Стратегію розвитку МВС презентували сьогодні в Одесі

Про головне

Яна Вичавка

Сьогодні, 12 вересня, в Одесі відбулася презентація Стратегії розвитку Міністерства внутрішніх справ України

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

«Виклики і загрози нашій безпеці вже давно не мають кордонів, вони нагальні для всього людства. Тому в новій Стратегії-2020 ми заклали нові підходи і принципи роботи», 

 зауважила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук

За її словами – реформування системи МВС – це спільне завдання органів міністерства та громадськості.

Заступник міністра розповіла, що новий документ розробляли спільно з представниками міністерства, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби та Сервісних центрів. До всіх етапів роботи долучались також експерти Консультативної місії Європейського Союзу.

Безпека, захист і сервіс кожного громадянина є основними цілями нової стратегії.

У ході роботи над проектом Стратегії, було визначено сім основних пріоритетів, які є спільними для кожного органу системи та актуальними для всього суспільства – безпечне середовище, протидія злочинності, дотримання прав і свобод людини органами системи МВС, ефективне інтегроване управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість і доступність послуг, ефективне врядування, прозорість і підзвітність, розвиток кадрового потенціалу та соціальний захист працівників.

«Варто пам`ятати, що МВС охоплює не лише силовий блок. В новій стратегії ми охопили діяльність усіх органів виконавчої влади. А також подбали про працівників системи МВС. Люди, які працюють на благо держави також повинні почувати себе захищеними»,  

 сказала Тетяна Ковальчук

Водночас Тетяна Ковальчук підкреслила, що побудувати безпечне, правове, європейське суспільство можна лише за умови плідної співпраці працівників міністерства та громадськості.

«Ми запрошуємо кожного громадянина України до обговорення проекту стратегії. Адже лише спільними зусиллями ми зможемо побудувати правову і безпечну державу»,  

наголосила заступник міністра

У свою чергу представник EUAM Брайан Річард зазначив, що представлення громадськості проекту Стратегії – великий крок уперед у реформуванні міністерства.

На цей час представники Державної прикордонної служби України, ДСНС, Міграційної служби та громадські активісти з Одеси й інших регіонів долучилися до обговорення документу. Упродовж дня робочі групи формуватимуть свої побажання та зауваження стосовно Стратегії-2020.

Джерело фото

Схожі публікації