Пожежі у Національному заповіднику "Хортиця" насправді є підпалами – співробітники заповідника

Сума завданої шкоди від пожеж на острові вже перевищила мільйон гривень

Про головне

Оксана Чорна

Кожен день – з кінця липня – горить Національний заповідник "Хортиця", де розташовані унікальні природні і археологічні об’єкти

Про це повідомляє Радіо Свобода.

МНС та волонтери в середньому гасять по дві пожежі на день. Складний рельєф Хортиці ускладнює роботу пожежників, адже часто техніка не може під’їхати до осередків вогню. Співробітники заповідника вважають, що мають справу із цілеспрямованими підпалами.

"Іноді пожежі мають 10 осередків займань. Бувало, що вогонь горів у вигляді смуги. Тобто, скоріш за все, людина йде з запалювальною сумішшю, розливає її та підпалює. У нас були підпали довжиною близько 250 і 300 метрів. Часто це відбувається, коли на острів їдуть делегації або тут проходять якісь святкування". 

Максим Остапенко, генеральний директор Національного заповідника "Хортиця"

На думку генерального директора заповідника Максима Остапенка, хтось хоче не просто сплюндрувати заповідну природу Хортиці, а й показати безпорадність влади. За допомогою звертаються до усіх: від керівництва міста та області – до Міністерства культури. Сума завданої Хортиці шкоди вже склала близько мільйона гривень. 

Джерело фото

Схожі публікації