Позбавлений громадянства Саакашвілі провів зустріч під Адміністрацією президента

Він звертатиметься до Європейського суду з прав людини

Про головне

Яна Вичавка

Саакашвілі заявив, що оскаржить позбавлення Порошенком його українського громадянства і стосовно цього звертатиметься до Європейського суду з прав людини

Про це повідомляє Hromadske.

«Я вимагаю від адміністрації президента і всіх служб, відповідальних перед ним, надати мені і моїм адвокатам підготовлену копію затвердженого подання про втрату мною громадянства України, копію протоколу засідання суду з питань громадянства, на якому розглядалося питання позбавлення мене громадянства, всі супровідні листи. Якщо вони не дадуть мені цей папір (затверджене позбавлення громадянства - ред.), я буду звертатись у ЄСПЛ, але це довга процедура», 

 заявив Саакашвілі 

Він через своїх адвокатів передав президентові свої вимоги: Саакашвілі вимагає видати йому загалом 4 документи.

26 липня президент Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства. Формальним приводом для цього стало те, що Саакашвілі нібито приховав інформацію про кримінальне переслідування в Грузії.

10 вересня Саакашвілі перетнув український кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців.

У МВС заявили, що 11 поліцейських та 5 прикордонників постраждали у момент перетину кордону Саакашвілі. Пізніше стало відомо, що поліція затримала 5 людей через сутички у «Шегинях».

Президент Петро Порошенко заявив, що політик порушив закон на кордоні.

Джерело фото

Схожі публікації