Порошенко підписав закон про спрощення ведення бізнесу

Закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні та приватні за формальними ознаками

Про головне

Ярина Боринець

Петро Порошенко підписав закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Відзначається, що закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні та приватні за формальними ознаками. Крім того, усуває дисбаланс в законодавстві і вводить європейські принципи в питанні визначення і регулювання публічних компаній.

Положеннями документа змінюється підхід до віднесення акціонерних товариств до публічним і приватним, і пропонує відмовитися від фіксування в найменуванні акціонерного товариства його типу.

На банки поширюються вимоги по розкриттю інформації, як і на публічні компанії, і встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління, зокрема в частині формування наглядової ради і його комітетів.

Також закон розширює обсяг інформації і способи її розкриття для публічних акціонерних товариств і банків, при цьому скасовано обов'язок публікувати інформацію в одному з офіційних видань.

Документом передбачається зменшення обсягу розкриття інформації для приватних акціонерних товариств, вводиться можливість надання інформаційних послуг на фондовому ринку приватними особами, а не тільки Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), а також посилюються вимоги до прозорості діяльності наглядової ради акціонерного товариства.

Нагадаємо, що 16 листопада Верховна Рада затвердила в цілому зміни, які повинні спростити ведення бізнесу і залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Джерело фото

Схожі публікації