Під стінами ВРУ сталися сутички, є постраждалі

Поліція штурмувала мітинг під Радою на підтримку Саакашвілі

Про головне

Аліна Лісненко

Поліція штурмувала намети під Верховною Радою, де залишилися прихильники лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі

Як повідомляє Громадське, штурм почався близько 6-ї ранку. 

За повідомленням МВС у Twitter, внаслідок сутичок поліції з протестувальниками постраждали 11 правоохоронців та двоє цивільних.

Представників правоохоронних органів було близько сотні. Протестувальники почали захищатися від правоохоронців петардами. Останні застосували сльозогінний газ й повалили паркан. У відповідь люди почали бити їх дерев'яними і металевими брусками - правоохоронці відступили, повідомляє УНІАН.

Пізніше у поліції заявили, що вони пішли на штурм, тому що проводили заходи із розшуку лідера "Руху нових сил" Михеїла Саакашвілі.

Поблизу будівлі Верховної Ради України станом на 10-ту ранку 6 грудня залишилися близько 100 прихильників лідера «Руху Нових сил» Міхеіла Саакашвілі, повідомляє Громадське.

Також під Радою перебуває сам Саакашвілі. У своєму зверненні він наголосив, що його затримали незаконно і анонсував народне віче. 

Нагадаємо, 5 грудня у помешканні Саакашвілі відбулися обшуки. Самого Міхеїла намагалися затримати, але протестувальники оточили авто правоохоронців.

Пізніше генпрокурор виступив з інформацією про фінансування Саакашвілі з боку Курченка.

Джерело фото

Схожі публікації