Осуджений в Росії українець Станіслав Клих оголосив голодування в колонії

У травні 2016 року суд в Грозному засудив його до 20 років позбавлення волі за участь в бойових діях на стороні чеченських сепаратистів в 1990-х роках

Про головне

Ярина Боринець

Громадянин України Станіслав Клих, засуджений в Грозному за участь в чеченській війні на боці сепаратистів, оголосив голодування в колонії

Про це Клих повідомив в листі спецкору "Нової газети" Павлу Канигіну.

Клих, який відбуває покарання в Верхньоуральському колонії, домагається переведення в іншу установу ФСВП. Він також скаржиться, що влада України не вживає необхідних, на його думку, зусиль для обміну або звільнення своїх громадян.

Заступник голови московської Громадської спостережної комісії Єва Меркачева повідомила, що вона або її колеги найближчим часом зв'яжуться з представниками комісії в Челябінській області і попросять їх відвідати Клиха в колонії.

Станіслав Клих був затриманий в серпні 2014 року в Орлі, куди він приїхав до знайомої. У травні 2016 року суд в Грозному засудив його до 20 років позбавлення волі за участь в бойових діях на стороні чеченських сепаратистів в 1990-х роках. Разом з ним до 22,5 року ув'язнення засудили громадянина України Миколу Карпюка. Вони обидва наполягають, що не воювали в Чечні.

Джерело фото

Схожі публікації