Організатори «Артдокфеста» повідомили про погрози через фільм про війну в Україні

Фільм Беати Бубєнєц «Політ кулі» розповідає про бійців добровольчого батальйону «Айдар»

Про головне

Ярина Боринець

Організатори фестивалю документального кіно «Артдокфест» отримують погрози через фільм Беати Бубєнєц «Політ кулі», що розповідає про війну в Україні

Як повідомив журналістам видання Meduza директор «Артдокфеста», режисер Віталій Манський, дзвінки з погрозами надходять в дирекцію фестивалю. «Ті, хто телефонував, звичайно, не представлялися. Вони, зокрема погрожували розпороти живіт і підвісити за ноги », - сказав він.

Загрози, розповів режисер, приходять до нього в повідомлення на фейсбуці, а також зустрічаються серед коментарів під відео «Артдокфеста» в YouTube i Facebook.

«Ця риторика дуже агресивна, якби реальних дій не було, я б дивився на це крізь пальці, але коли ми бачимо ці дії під час наших показів ...» - заявив він.

Організатори «Артдокфеста» у зв'язку з погрозами звернулися в поліцію, яка пообіцяла «вжити якісь дії».

Директор «Артдокфеста» також повідомив, що, передбачається, на церемонії закриття (вона пройде 12 грудня) буде присутня Беата Бубєнєц.

«Вони [люди, від яких надходять погрози] все це знають, ми зараз вирішуємо, чи варто їй взагалі приходити і чи варто наймати в цьому випадку їй охорону», - повідомив він.

В рамках «Артдокфеста» був показаний фільм Беати Бубєнєц «Політ кулі», який розповідає про бійців добровольчого українського батальйону «Айдар». Фільм був знятий в Донбасі в серпні 2014 року.

Показ фільму 10 грудня в кінотеатрі «Жовтень» в Москві був зірваний активістами націоналістичного руху SERB. Вони розлили в залі рідину з різким запахом і погрожували глядачам.

Лідер SERB Ігор Бекетов (Гоша Тарасевич) написав заяву в поліцію, зажадавши порушити проти організаторів фестивалю кримінальну справу за статтею про розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Директор «Артдокфеста» Віталій Манський назвав такі звинувачення «абсурдом».

Джерело фото

Схожі публікації