"Опозиційний блок" внесе 50 мільйонів гривень застави за Добкіна

Адвокати Добкіна готують апеляцію на рішення суду про його арешт

Про головне

Оксана Чорна

Депутати Вадим Новинський та Борис Колесніков заплатять 30 і 20 мільйонів гривень відповідно

В "Опозиційному блоці" заявляють про внесення 50 мільйонів гривень застави за свого однопартійця Михайла Добкіна, обвинуваченого у справі про "земельну аферу" в часи його перебування на посаді голови Харківської міської ради.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

30 мільйонів гривень вніс народний депутат від фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, 20 мільйонів – співголова політсили Борис Колесніков.

У фракції також заявили, що адвокати Добкіна готують апеляцію на рішення суду про його арешт.

Нагадаємо, 15 липня Печерський районний суд Києва обрав для народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю внести заставу в розмірі 50 мільйонів гривень.

13 липня Верховна Рада задовольнила подання генпрокурора щодо позбавлення недоторканності народного депутата Михайла Добкіна, давши згоду на його притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

ГПУ звинувачує Добкіна в тому, що він діяв "в інтересах голови ОК "Житлобуд-1", сприяв в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману". За версією силовиків, зі власності територіальної громади Харкова "незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2 гектара, заподіяні збитки у розмірі 178 624 598 гривень". Добкін звинувачення прокуратури відкидає. Депутат заявляв про політичне, як він вважає, підґрунтя звинувачень стосовно нього.

Михайло Добкін від 2006 до 2010 року обіймав посаду міського голови Харкова, а від 2010 по 2014 рік очолював Харківську облдержадміністрацію.

Джерело фото

Схожі публікації