ООН віднесла Україну до країн, де люди страждають від голоду через конфлікти

У список з 26 держав потрапили Україна, Афганістан, Бангладеш, Гаїті, Південний Судан і Ємен

Про головне

Ярина Боринець

Продовольча і сільськогосподарська програма Організації Об'єднаних Націй запросила у донорів $ 1,06 млрд для надання допомоги країнам, де люди страждають від голоду через конфлікти і погодних явищ

Про це повідомляє gordonua.com.

"На тлі конфліктів, а також погодних явищ, пов'язаних зі зміною клімату, в світі зростає число голодуючих. На надання їм допомоги в 2018 році Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) запитує у донорів $ 1,06 млрд. В організації сподіваються, що цієї суми вистачить на те, щоб забезпечити продовольством понад 30 мільйонів людей у 26 країнах. Серед них - Україна, Афганістан, Бангладеш, Гаїті, Південний Судан і Ємен "

центр новини ООН

За словами представника ФАО Домініка Буржона, "у багатьох із цих країн ми одночасно спостерігаємо і конфлікти, і природні катастрофи, такі як засуха, і вони ще більше погіршують ситуацію". Зазначають, що перш за все, допомогу надаватимуть тим, хто живе в сільській місцевості і чиє життя безпосередньо залежить від сільського господарства. Співробітники ФАО, зокрема, надаватимуть фермерам насіння і сільськогосподарські інструменти, а також проводити курси з підвищення виробництва та управління земельними та водними ресурсами.

Джерело фото

Схожі публікації