Новий вагон "Укрзалізниці" до Австрії зламався прямо в дорозі

10 грудня "Укрзалізниця" запустила новий маршрут

Про головне

Ярина Боринець

У понеділок, 11 грудня, на території Австрії зламався поїзд нового маршруту "Відень - Київ", який "Укрзалізниця" запустила вперше

Після 16 годин очікування пасажири дісталися додому своїм ходом, повідомляє ТСН.

Вагони нового складу обіцяли виготовити на вітчизняному виробництві. Таким чином вони відповідали б європейським стандартам колій. Однак уже в першому рейсі виникли збої, і пасажирам довелося добиратися до пункту призначення самотужки.

Як розповіла одна з пасажирок потяга, через 15 хвилин після відбуття від станції у Відні поїзд зупинився через пошкодження ліній електропередач. І в той час як інших пасажирів забрали автобуси, щоб відвезти їх у готель, українці були змушені ночувати в поїзді. 

"Наш вагон відігнали туди, де вони відстоюються і нас просто залишили в вагоні, де було ні їжі, ні нормальних умов, ні опалення".

пасажирка потяга "Відень - Київ"

Вагон простояв всю ніч, приблизно до 7 години ранку і потім знову рушив, нібито, за маршрутом, але український причіпний вагон не витримав і у нього загорілися колодки.

"Почалося задимлення, ледь не пожежа. Ми були там одні, тягнули тільки наш український вагон, тому що, всіх інших пасажирів забрали автобуси".

пасажирка потяга "Відень - Київ"

За словами пасажирки, українцям не дали навіть сніданку, який був включений у вартість квитка. Поїзд від'їхав тільки на 50 км від Києва. 

Доставити пасажирів до української столиці обіцяли тільки на наступний день іншим поїздом, тому додому люди добиралися своїм ходом. 

Джерело фото

Схожі публікації