Невдовзі Україну накриє потужна магнітна буря

Перші можливі збурення очікуються 7, 8 та 18 травня

Про головне

Буняк Тетяна

26 квітня на території України буде спостерігатися легке магнітне коливання, а наступного дня буде потужна магнітна буря, через що метеозалежні люди можуть відчувати слабкість та знесилення

Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає "Depo.ua".

За прогнозами метеорологів, більше магнітних коливань до кінця місяця не буде.

Фахівці зазначають, що метеозалежні люди через можливі збурення магнітосфери Землі можуть відчувати слабкість, знесилення, головний біль, дратівливість, порушення сну та загострення хронічних хвороб.

"Реагують на зміни погоди дві групи людей. Це – люди похилого віку, у яких вже є хронічні захворювання серцево-судинної системи – гіпертонія, ішемічна хвороба серця, атеросклероз. Або молодша група людей з так званої дистонією. Ломить суглоби у людей з хронічними захворюваннями суглобів: з артрозами, з артритами, так вони реагують на зміну погоди. Але це процес хронічного захворювання суглобів, а не метеозалежність", – розповів лікар-терапевт Марина Крапівнер.

Також, з'явився перший прогноз на магнітні бурі в травні – перші можливі збурення очікуються 7, 8 та 18 травня, а 17 травня Землю знову накриє дуже потужна магнітна буря.

Магнітні бурі – це спалахи на Сонці, які впливають на магнітне поле Землі. Вони є величезними згустками енергії, які проходячи через космос, створюють коливання магнітного поля планети. А магнітні коливання впливають на самопочуття жителів планети.

Джерело ілюстрації

Схожі публікації