Нацполіція оголосила набір до патрульної поліції Криму

З 14 травня патрульна поліція Криму заступить на ротаційній основі на патрулювання трьох основних доріг

Про головне

Буняк Тетяна

У Національній поліції України відкрили набір до патрульної поліції Криму і Севастополя

Про це 25 квітня повідомив голова НПУ Сергій Князєв, – повідомляє "Zik.ua".

За словами Князєва, Головне управління Нацполіції Криму та міста Севастополь працює з 2015 року. У ньому несуть службу співробітники оперативних підрозділів, слідства та превенції і надають всі поліцейські послуги (приймають заяви від наших громадян, забезпечують правопорядок на адмінкордоні Криму).

Він додав, що логічним продовженням має бути старт патрульної поліції Автономної Республіки Крим та Севастополя, яка також обслуговуватиме мешканців Криму. Зокрема, патрульні посилять превентивну роботу і працюватимуть з громадянами на тій території, яка є доступною з урахуванням політичної і військової ситуації. Поліцейські отримають сучасне обладнання, яке дозволить їм у режимі онлайн мати доступ до баз Інтерполу, Європолу та всіх інших без необхідних для роботи.

Голова Нацполіції зазначив, що з 14 травня патрульна поліція Криму заступить на ротаційній основі на патрулювання трьох основних доріг, які з’єднують материк з півостровом. Після укомплектування посад та чотирьохмісячного навчання патрульних, вони заступлять на службу на постійній основі. Відтак до кінця року планують запустити стаціонарний підрозділ.

Сергій Князєв додав, що кримчани матимуть змогу, виїхавши з півострова, звернутися до поліції та подати заяву про порушення або злочини проти них. Крім того, Нацполіція здійснює збір даних про людей, причетних до незаконних збройних формувань Криму. Це дасть змогу затримувати зловмисників одразу після того, як вони потраплятимуть на підконтрольну територію.

Начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополь Анатолій Бахчиванжи зауважив, що рішення про створення патрульної поліції Криму сьогодні актуальне.

Джерело фото

Схожі публікації