Нафтогаз оцінив вартість української газотранспортної системи у 327,9 млрд грн

На засіданні уряду продовжити термін кредитних ліній Нафтогазу

Про головне

Буняк Тетяна

На зборах акціонерів Публічного акціонерного товариства Укртрансгаз, 100% акцій якого належить Нафтогазу, затвердили ринкову української газотранспортної системи.

Про це повідомляє "Громадське" зі слів заступника начальника Департаменту енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк у Facebook.

Нафтогаз, як єдиний власник Укртрансгазу, затвердив ринкову вартість компанії на рівні 327,921 млрд грн, в тому числі 12,327 млрд грн — на території, непідконтрольній Україні.

Укртрансгаз — державна компанія, яка володіє та експлуатує газотранспортну систему України, в тому числі 12 підземних сховищ газу, загальний об’єм яких складає близько 31 мільярда кубометрів.

Оцінка ринкової вартості компанії здійснювалась міжнародною аудиторською компанією «Ернст енд Янг» на підставі договору станом на 31 грудня 2017 року.

Раніше в Нафтогазі повідомляли, що Газпром продовжує порушувати умови транзитної угоди, не забезпечуючи належний рівень тиску газу.

Також, за підсумками першого кварталу 2018 року, податки, які сплатив Нафтогаз, склали близько 20% всіх надходжень до держбюджету.

На засіданні уряду продовжити термін кредитних ліній Нафтогазу загальною вартістю 3,5 млрд грн ще на рік.

Джерело фото

Схожі публікації