НАБУ розслідує покупку колишнього одеського аеродрому в рамках справи "Краяна"

Слідчі перевіряють придбання колишнього аеродрому "Застава" в ході розслідування про розтрати Одеської мерії

Про головне

Ярина Боринець

Слідчі Національного антикорупційного бюро України перевіряють придбання колишнього аеродрому "Застава" в ході розслідування про розтрати Одеської мерії

Про це йде мова у відповідному рішенні Солом'янського районного суду Києва, передає "Слово і діло".

Як зазначає видання, 21 вересня 2016 року Одеська міськрада ухвалила рішення про покупку будинків і споруд на Тирасполському шосе, 22 гектари за 147 мільйонів гривень. Ця нерухомість "Застави" належала авіакомпанії "Одеса" (це ТОВ давно перебувало в стані банкрутства). Разом з будівлями у вартість увійшла і земля аеродрому, однак в користування або у власність Одеської міськради вона не передавалася.

Детективи НАБУ підозрюють, що чиновники Одеської мерії за попередньою змовою заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Відзначається, що після отримання грошей авіакомпанія "Одеса" 30 вересня перерахувала майже 146 мільйонів гривень на рахунок ТОВ "Ньюс йорк корпорейшн" за договором, укладеним 28 вересня, тобто через тиждень після згоди Одеської міськради на покупку нерухомості колишнього аеродрому.

Додамо, що зазначена фірма перевела гроші ще двом фірмам в Першому українському міжнародному банку (ПУМБ). НАБУ попросило суд надати доступ до інформації за вказаними банківських рахунків, і суд задовольнив це клопотання.

Нагадаємо також, що раніше муніципальна влада Одеси була запідозрена у змові з продавцями корпусів колишнього одеського заводу "Краян". Так, за даними слідства, під час продажу цієї нерухомості була завищена ціна, що призвело в результаті до неправомірного витрачання бюджетних коштів.

Джерело фото

Схожі публікації