НАБУ підтвердило інформацію про обшуки: сина Авакова затримали

Антикорупційне бюро розслідує так звану справу "рюкзаків Авакова"

Про головне

Ярина Боринець

Приміщення сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова обшукують детективи НАБУ

Прес-служба НАБУ підтвердила, що обшуки проводяться в рамках розслідування так званої справи "рюкзаків Авакова". Про це повідомляє Українська правда.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП наразі здійснюють слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України".

прес-служба НАБУ

Пізніше цю інформацію підтвердив і Арсен Аваков.

У лютому 2015 року МВС уклало договори з ТОВ “Дніпровенд” на 5 тисяч рюкзаків вартістю 14,49 мільйона грн та ФОП Плигачов на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн.

У червні 2015 року вийшло журналістське розслідування, яке продемонструвало, що рюкзаки придбано через підприємства, підконтрольні Арсену Авакову.

Місце, де проводиться обшук, оточене працівниками Національної Поліції через повідомлення про мінування будинку по вулиці Мироносицькій 22.

"Прямо в центрі Харкова, біля обладміністрації, поліція повністю оточила і заблокувала будівлю, в якому детективи НАБУ проводять обшуки у сина Авакова. На поставлені запитання то відповідають, що будівля замінована, то якісь навчання. Детективи НАБУ схоже заблоковані всередині будівлі."

Володимир Рисенко, член громадської ради при Харківському антикорупційному центрі

Головна редакторка програми, яка досліджувала справу "рюкзаків Авакова", Наталка Седлецька, повідомляє з посиланням на власне джерело, про затримання Олександра Авакова і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Цю інформацію також підтвердили власні джерела Української правди.

Наразі обом затриманим готують повідомлення про підозру.

Також за даними співрозмовника "Української правди" до будівлі НАБУ стягують Нацгвардію – уже стоїть два мікроавтобуси, люди в яких нічого не пояснюють.

Міністерство внутрішніх справ вважає дії НАБУ політичними, а не юридино обгрунтованими.

Джерело фото

Схожі публікації