НАБУ оприлюднило розсекречену частину матеріалів у справі Холодницького

На ньому присутні записи розмов Холодницька щодо ряду кримінальних проваджень, розпочатих САП, які були зроблені в його робочому кабінеті

Про головне

Ярина Боринець

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило розсекречену частину матеріалів, зібраних в кримінальному провадженні, в рамках якого в відношенні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька проводяться слідчі дії

Відповідний фрагмент був опублікований на каналі НАБУ на сервісі YouTube, пише "Новое время".

На ньому присутні записи розмов Холодницького щодо ряду кримінальних проваджень, розпочатих САП, які були зроблені в його робочому кабінеті.

"Нам періодично приходила інформація про деякі дивні і непоясненні дії керівника САП і окремих прокурорів ... У детективів були припущення, що розслідування свідомо гальмувалися. Але у НАБУ не було доказів і не було фактичної можливості зібрати їх законно без належного прокурорського нагляду ... Не так давно ми отримали по одній зі справ абсолютно конкретну інформацію, яка підтвердила наші найгірші підозри ... "

Артем Ситник, голова НАБУ

За його словами, мова йде про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси.

Крім того, керівника САП запідозрили в підбурюванні свідка в тиску і в інших справах.

Зокрема, в справі за заявою і. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справі, що стосується фірми Золотий мандарин, яку пов'язують з народним депутатом Логвинським; розслідуваннях, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідуваннях, пов'язаних з бізнес-інтересами власника одного великого агрохолдингу.

Джерело фото

Схожі публікації