На Житомирщині злочинці застосували зброю проти лісників

Невідомі вирубували дерева о 3 ночі

Про головне

Ярина Боринець

На території Червоновольського лісництва невідомі незаконно вирубували ліс і чинили збройний опір працівникам лісового господарства, які намагалися припинити їх протиправні дії

Розпочато досудове розслідування відразу за кількома статтями карного кодексу.

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

18 жовтня до поліції звернувся представник Городницького лісгоспу з заявою про те, що о 3 ночі під час профілактичного рейду працівники підприємтва побачили невідомих осіб на 5 одиниць техніки. Злочинці незаконно вирубували дуби і складали їх на трактори.

Коли представники лісової охорони спробували затримати порушників, останні зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря, та, прикрившись зброєю, сіли до тракторів і поїхали геть.

Всього невідомі встигли вирубати 14 дерев.

Під час огляду місця події працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції вилучили низку речових доказів, у тому числі гільзи від гладкоствольної мисливської зброї.

Досудове розслідування проводиться за статтями 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Призначено проведення необхідних експертиз.

За подібні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років.

Джерело фото

Схожі публікації