На протестних акціях по всій Росії затримали 350 осіб

28 січня в десятках російських міст пройшла організована Олексієм Навальним акція проти участі у виборах президента

Про головне

Ярина Боринець

Під час протестних акцій на підтримку "Страйку виборців" 28 січня по всій Росії поліція затримала 350 осіб

Про це за підсумками дня відзвітував правозахисний проект "ОВД-Инфо".

Найбільше затриманих - 66 осіб - виявилося в Уфі. 65 осіб були затримані в Волгограді, 51 - в Чебоксарах. У Москві поліція затримала 16 осіб, в Санкт-Петербурзі - 19.

Після затримання поліція відпустила майже всіх активістів. У Москві на ніч у відділеннях залишили співробітників Фонду боротьби з корупцією Дмитра Низовцева і Олександра Помазуева. Низовцева підозрюють в тому, що він сам повідомив про нібито закладену в офісі ФБК бомбу, через яку в приміщення увірвалася поліція.

Ще одного активіста Костянтина Салтикова в Москві перевіряють на причетність до застосування насильства проти поліцейського.

28 січня в десятках російських міст пройшла організована Олексієм Навальним акція проти участі у виборах президента. Самого Навального затримали невдовзі після виходу на Тверську вулицю в Москві, але ввечері відпустили без складання протоколу.

Акція пройшла без масових затримань в Москві і Санкт-Петербурзі, хоча в цих містах її не погодили місцева влада. Протестуючі ходили по вулицях до вечора, поки остаточно не розійшлися по домівках.

Джерело фото

Схожі публікації