На Буковині у 910-ти навчальних закладах виявлено порушення вимог санітарного законодавства

Про це повідомив начальник Держпродспоживслужби в Чернівецькій області

Про головне

Ірина Капуш

У Чернівецькій області у 2017 році співробітники Держпродспоживслужби зафіксували порушення вимог санітарного законодавства у 910 навчально-виховних закладах: школах та дитсадках

Про це 23 квітня повідомив  начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк, передає "molbuk.ua".

Посадовець зазанчив, що при проведенні комісійних обстежень в навчально-виховних закладах, у 910 закладах виявлено порушення вимог санітарного законодавства: 26% - у ДНЗ, 49% - в ЗОНЗ.

Основні виявлені порушення такі: відсутність медичних оглядів працівників харчоблоків, невідповідність площі та кількості приміщень санітарно-гігієнічним вимогам, відсутність гарячої проточної води, відсутність добових проб, невиконання норм харчування дітьми з основних видів продуктів тощо.

Також у повідомленні йдеться, що голова ОДА Чернівецької області Олександр Фищук доручив підготувати розпорядження, згідно з яким органам місцевого самоврядування та органам місцевої влади буде рекомендовано звільняти з роботи керівників тих дошкільних навчальних закладів, котрі не здійснюють належний санітарно-епідеміологічний контроль.

Джерело фото

Схожі публікації