Місія ООН: український сайт "Миротворець" порушує права людини

Керівник місії ООН підтримав діяльність Національної спілки журналістів України

Про головне

Ярина Боринець

Заступник керівника моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро заявив, що сайт "Миротворець" порушує право на приватне життя і презумпцію невинності

Про це повідомляє "Таймер".

Як відомо, даний український інтернет-ресурс займається "боротьбою з сепаратизмом" і публікує персональні дані потенційних "ворогів України", включаючи журналістів і представників різних неурядових організацій.

"Ми зверталися із запитами з приводу сайту "Миротворець". Ми направили запит про те, що деякі банки відмовляють в наданні кредитів особам, які вказані на цьому сайті. Ми спілкувалися з десятками журналістів, інформація про яких була опублікована на цьому сайті ... Така ситуація є порушенням права на приватне життя і презумпції невинності. Там публікують фото, повні імена, а часто навіть адреси, за якими журналісти проживають".

Бенджамін Моро, заступник керівника моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

Керівник місії ООН також підтримав діяльність Національної спілки журналістів України, яка, за його словами, "спрямована на збереження свободи слова" в країні.

Раніше директор представництва міжнародної неурядової організації Freedom House в Україні Метью Шааф заявив, що насильство над представниками ЗМІ і подальша безкарність досі залишаються "загрозою свободі слова" у всій Україні.

Джерело фото

Схожі публікації