Meridian Czernowitz подарували Президенту книгу на "Книжковому Арсеналі"

Чим запам'ятався перший день на Арсеналі

Про головне

Аліна Лісненко

30 травня у Києві розпочався "Книжковий Арсенал"

Цього року фестиваль зібрав близько 100 міжнародних учасників. Фокус-тема "Книжкового Арсеналу" присвячена майбутньому. А дитячій літературі виділили одразу кілька залів.

Втім це не всі найцікавіші новини з першого дня Арсеналу. Чернівці відзначилися подарунком книжки Юрія Андруховича "Коханці Юстиції" Президенту. Під час візиту Петра Порошенка та його дружини на Арсенал, Святослав Померанцев, президент корпорації "Meridian Czernowitz", вручив книгу очільнику держави. 

Окрім цього, Святослав Померанцев проанонсував вихід нового рукопису Сергія Жадана "Антена" до поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, який відбудеться у вересні цього року. Сам же автор читав вірші на Вуличній сцені з нової збірки.

Odoo CMS - велика картинка

Офіційне відкриття розпочалося з виступу директорки "Книжкового Арсеналу" Олесі Островської-Лютої, яка висловила підтримку Олегу Сенцову.

Odoo CMS - велика картинка


Після відкриття на Бізнес-сцені свою книгу "Управління викликами" презентував український боксер Володимир Кличко. 

Втім слід відзначити саме кураторські програми Андрія Куркова "Куди складати чужий історичний досвід?" та Ірини Славінської "Слова Року".

Творчість усіх чотирьох письменників, представлених у програмі "Куди складати чужий історичний досвід?", об’єднує бажання донести маловідомі чи локальні моменти минулого до майбутнього і сьогоднішнього читача. Все, про що написані книжки авторів, одночасно є знайомим і не знайомим українському читачу.

Програма "Слова року" — на стику тем. На фестивалі говоритимуть про майбутнє, рівність прав жінок і чоловіків, про спільну дію, солідарність, сестринство та братерство. Цілком закономірно тут поєдналися дискусії про фемінізм завтра, сьогодні та 100 років тому, про спадкоємність між поколіннями, презентація дитячої книжки про видатних українок і розмова про відповідальне татівство, акцент на діях жінок-лідерок і чоловіків, які мають профеміністичні погляди, бесіда про поняття "мужність" як культурний конструкт і міркування про те, чи будемо поводити себе як діти 2018 року.

Odoo CMS - велика картинка

Нагадаємо, що чернівецькі видавництва "Чорні вівці" та "Видавництво 21" можна знайти на стенді В 4.08, а "Meridian Czernowitz" на стенді В 3.01. 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Програму чернівецьких видавництв на "Книжковому Арсеналі" дивіться за посиланням

Схожі публікації