Лося занесли в Червону книгу України

Популяція європейського лося в Україні невпинно спадає

Про головне

Ярина Боринець

Популяція європейського лося складає 5500 особин

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав наказ про внесення європейського лося до Червоної книги, який, зокрема, заборонить полювання на цю тварину на території України, передає УНІАН.

"Я підписав наказ про внесення лося європейського до Червоної книги... Наказ вимагає юстирування Міністерством юстиції. Сподіваюся на швидке завершення цього процесу".

Остап Семерак, міністр екології та природніх ресурсів

На початку листопада цього року Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося європейського в Червону книгу України. Раніше, на початку жовтня цього року, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак дозволив відстріл 160 лосів, незважаючи на введену раніше заборону на полювання на лосів протягом 25 років.

Семерак зазначив, що розуміє і поділяє шквал емоцій, але "як чиновник не міг не враховувати позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу в разі, якщо сезон полювання не буде проведено взагалі".

3 лютого 2017 року, в Україні набрав чинності мораторій на полювання на лосів. Згідно з підписаним Семераком мораторієм, полювання на цих тварин протягом 25 найближчих років на території України заборонено. 

Джерело фото

Схожі публікації