Літературна корпорація Meridian Czernowitz завершила 2017 рік

Святослав Померанцев та Євгенія Лопата підбивають підсумки року

Про головне

Оксана Чміль

Впродовж року літературна корпорація Meridian Czernowitz разом з письменниками та книжками видавництва брала участь у багатьох українських та закордонних книжкових виставках та ярмарках

Президент корпорації Святослав Померанцев називає це «маленькою формулою успіху».

«Позитивне пабліситі – це особиста присутність. Крім того, що ми запрошуємо інтелектуалів, поетів, журналістів із заходу до Чернівців, ми також їдемо в країни фокусу, де особисто присутні з назвою фестивалю, подіями та участю у впливових книжкових виставках, тому що, в першу чергу, це не виставки книжок, а виставки сучасних культурних облич, міст та країн».

Святослав Померанцев, президент корпорації Meridian Czernowitz

Про Meridian Czernowitz вже традиційно писали сотні німецьких та австрійських ЗМІ, а цьогоріч вперше на іспанському радіо вийшов годинний ефір про фестиваль.

«Фестиваль – це технологія по створенню сучасного культурного обличчя міста, а також це інструмент піару і брендингу міста в Європі та світі. Всі сцени фестивалю були перекладені німецькою мовою, зокрема презентація книги Жадана «Інтернат», куди прийшла тисяча людей. Там багато йшлося про війну, про події на сході України. І важливо було, щоб західні журналісти, поети, інтелектуали почули своєю рідною мовою інформацію про стан речей на Донбасі і в Україні». 

Святослав Померанцев, президент корпорації Meridian Czernowitz

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

У Літературному целанівському центрі впродовж року було проведено 147 подій: літературні вечори, книжкові презентації, концерти, вистави та інші культурні події.

Також видавництво Meridian Czernowitz видало десятки книжок, багато з яких стали лауреатами національних та міжнародних премій. Літературна корпорація не збирається зупинятися на досягнутому і наступного року планує видати поетичну збірку останніх двох років творчості Сергія Жадана, яка буде містити 100 віршів, психологічний триллер про помсту від Андрія Любки та багато проектів від видавництва «Чорні вівці».

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Команда фестивалю вже почала готуватися до наступного фестивалю.

«Однією з центральних тем наступного фестивалю буде їдиш. Адже влітку виповнюється 110 років від конференції по їдишу, яка проходила саме в Чернівцях. І для нас символічно і важливо провести заходи, які популяризують чи розширюють кругозір про їдиш, про саму мову, про поетів, які нею писали. Це так само буде чимось новим». 

Євгенія Лопата, директорка фестивалю Meridian Czernowitz

Дев’ятий міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz відбудеться 7-9 вересня 2018 року.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації