Кримський прокурор вимагає 5 років ув'язнення для українського активіста Балуха

Володимир Балух наполягає на своїй невиновності

Про головне

Ярина Боринець

5 років і 1 місяць в колонії-поселенні та 20 тисяч рублів штрафу - такий вирок так звана прокуратура в анексованому Криму вимагає для українця Володимира Балуха

Прокурор "Роздольненського районного суду" Дмитро Корольов запросив такий вирок для українського активіста Володимира Балуха за те, що останній ніби-то зберігав боєприпаси.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" на своїй сторінці у Facebook.

Прокурор також вимагає змінити запобіжний захист з домашнього арешту на утримання під вартою. Дмитро Корольов проігнорував усі докази захисту і вважає Балуха винним, незважаючи на те, що жоден аргумент, який би свідчив про придбання патронів, не був розглянутий.

Володимир Балух пояснює свою непричетність тим, що обшуки були неповноцінними.

"Найпростіший доказ того, що це мене ніяк не стосується — обшук проводився за двома адресами. Однак, у тому будинку, де я мешкаю разом з матір'ю, жодне горищне приміщення не обшукали. Хоча їх там чотири. А в будинку моєї цивільної дружини обшук закінчився, щойно вони знайшли щось на горищі. Подальшого обстеження інших приміщень не проводилося. Отже, прийшли за тим, що раніше підкинули".

Володимир Балух, український активіст

У серпні 2017 року в анексованому Криму Балуха засудили до 3,5 років ув’язнення. Його звинуватили у "зберіганні боєприпасів". На початку жовтня суд скасував вирок українцеві та призначив новий розгляд справи. 1 грудня суд відправив активіста Балуха із СІЗО під домашній арешт.

Джерело фото

Схожі публікації