КНДР запустила балістичну ракету

США скликають екстрене засідання Радбезу ООН

Про головне

Аліна Лісненко

США, Японія і Південна Корея вимагають скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН з приводу пуску балістичної ракети КНДР

Про це заявила постійна представниця США в ООН Ніккі Гейлі, передає Громадське.

До цієї заяви долучились і постійні представники Японії і Південної Кореї. Попередньо засідання заплановане на 23:30 за київським часом.

Ракета була запущена 28 листопада з Пхеньонга у провінції Південний Пхеньян, згідно із заявою командувачів збройних сил Південної Кореї.

Тип ракети на уточнюється. Влада Південної Кореї і США аналізують її траєкторію.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив із засудженням «дестабілізуючих дій КНДР» і закликав Пхеньян «утриматися від подібних кроків».

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав дії Північної Кореї «черговим порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, яке підриває регіональну і міжнародну безпеку». Офіційна представниця голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні охарактеризувала пуск ракети як «ще одну серйозну провокацію» і «неприйнятне порушення міжнародних зобов'язань».

У той же час спікер президента РФ Дмитро Пєсков назвав новий запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети провокацією, повідомляє Новое Время.

У Москві вважають, що останнє випробування нової північнокорейської міжконтинентальної балістичної ракети викличе додаткову напруженість в регіоні і може привести до ескалації.

У Кремлі сподіваються, що всі залучені сторони зберігатимуть спокій, щоб уникнути гіршого сценарію розвитку подій.

Джерело фото

Схожі публікації