Кіберполіція викрила зловмисників, які незаконно заволоділи 700 біткоїнами

Фішингова компанія спрямовувалася на користувачів криптовалют

Про головне

Ярина Боринець

Операцію під назвою "Coinhoarder" провели спільно з працівниками підрозділу "Talos" компанії "Cisco" та кіберполіцією 

Про це прес-служба МВС.

Згідно з повідомленням, "заманювання" користувачів відбувалось за допомогою рекламних кампаній Google Adwords. При введені ключової фрази "blockchain" в пошуковій системі Google з’являлося посилання, яке виглядало цілком легітимним.

Однак після переходу за цим посиланням користувач потрапляв на фейковий домен (типу bockchain.info). Домен виглядав аналогічним оригінальному, проте мав інше доменне ім’я та спеціально розроблений скрипт від зловмисників.

"За нашими приблизними підрахунками лише у період з вересня по грудень 2017 року, використовуючи вищезазначений метод, зловмисники заволоділи криптовалютою на суму 700 BTC (на момент написання статті ця сума еквівалентна 5 млн. доларів США). Згідно інформації від спеціалістів з безпеки ресурсу blockchain.info, ця фішингова кампанія є однією з наймасштабніших за всю історію існування компанії. Ми вважаємо, що ця група почала свою діяльність ще наприкінці 2014 року, та за 3 роки їх загальних дохід від злочинної діяльності може перевищувати сотні мільйонів доларів США".

прес-служба МВС

На даний момент, ми продовжуємо відслідковувати діяльність ще декількох груп, які займаються викраденням криптовалюти, результати розслідувань будуть представлені у найближчий час.

Джерело фото

Схожі публікації