Хто і з якими обіцянками претендує на посаду ректора ЧНУ

Кандидати зустрілися з пресою

Про головне

Юлія Панаетова

24 квітня в ЧНУ відбулася зустріч кандидатів на посаду ректора університету з журналістами

Після дострокового припинення повноважень ректора ЧНУ Степана Мельничука, виконуючим його обов’язків став Олег Ангельський. Міністерство освіти і науки запропонувало ще два кандидата на цю посаду: доктора юридичних наук Миколу Боднарука та доктора фізико-математичних наук  Романа Петришина.

На зустрічі із журналістами обговорювали питання щодо планів кандидатів на посаді ректора ЧНУ.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Для початку потрібно сформувати команду. Декани і директори факультетів уже обрані на вченій раді, вони є кістяком команди. Решту команди має право обирати ректор, узгоджуючи кандидатів зі студентським самоврядуванням. Я пропоную, аби декани факультетів самі обирали проректорів. Я їм довіряю, бо вони кваліфіковані люди. Єдина умова, яку я поставлю – щоби команда була омолоджена наполовину. Буде відмінена посада проректора з економічних питань і буде заміна головного бухгалтера».

Роман Петришин, кандидат на посаду ректора ЧНУ

Також обговорювали питання першочергового ремонту аварійних корпусів гуртожитків та проблеми з водопостачанням в університеті. Усі кандидати обіцяли якомога швидше владнати ці проблеми.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Приводом для дискусії став туризм на території університету і реставрація основної будівлі ЧНУ, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

«Питання екскурсійного обслуговування на території резиденції не є новим. Тут постає питання розміщення туристичних об’єктів. Також треба проводити поточний ремонт, але це дуже великі кошти. У резиденції дуже непросто робити ремонти, бо це реставраційні роботи. По цій же причині не можна міняти вікна, утеплювати. Нам цю будівлю треба просто берегти, бо за нас цього ніхто не зробить».

Микола Боднарук, кандидат на посаду ректора ЧНУ

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

У соцмережах Олегові Англеському закидають причетність однієї з політичних сил до просування його кандидатури на посаду ректора. Цю теорію кандидат спростовує. Натомість обіцяє назавжди позбутися корупції в ЧНУ.

«Я працюю директором інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук, і там ми практично побороли факти корупції. Ми тісно співпрацюємо з органами студентського самоврядування. Якщо є інформація про такі випадки, студенти беруть на себе ініціативу і самі розмовляють з викладачами, які чинять неправомірні заходи. Це найбільш ефективний спосіб боротьби з хабарництвом».

Олег Ангельський, кандидат на посаду ректора ЧНУ

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Нового ректора ЧНУ студенти обиратимуть 25 квітня в Мармуровій залі резиденції. Президія університету відібрала методом голосування 1648 студентів, які будуть брати участь у виборах ректора.

Трансляцію події дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації