Ядерна війна може початися в будь-який момент - КНДР

Ситуація на Корейському півострові досягла критичної точки

Про головне

Ярина Боринець

США не виключають можливості прямих переговорів з Північною Кореєю

Про те, що ядерна війна може початися в будь-який момент, заявив заступник постійного представника Північної Кореї при ООН Кім Ін Рюн в інтерв'ю Associated Press.

Урядовець стверджує, що КНДР має право володіти ядерною зброєю, оскільки це єдина країна у світі, яка з 1970-их років "такої екстремальної та безпосередньої ядерної загрози". 

Заступник державного секретаря США Джон Салліван повідомив, що Америка не виключає потенційної можливості прямих переговорів з Північною Кореєю.

"Зрештою, ми не виключаємо можливості перебігу прямих переговорів. Наша основна увага приділяється дипломатії для вирішення цієї проблеми, представленої КНДР. Однак ми повинні разом з нашими союзниками, Японією і Південною Кореєю та іншими країнами бути готовими до гіршого, якщо дипломатія не спрацює" 

Джон Салліван, заступник державного секретаря США

Нагадаємо, що16 жовтня Євросоюз запровадив нові санкці проти КНДР через її ядерну програму. Також напруженість навколо ситуації з КНДР зросла після серії ядерних випробувань Північної Кореї та низки все більш войовничих словесних обмінів між президентом США Дональдом Трампом та північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Джерело фото

Схожі публікації