Громадянство Саакашвілі: суд допитає керівника Міграційної служби

Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький відзначив, що є необхідність допитати самого керівника ДМС

Про головне

Буняк Тетяна

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду 11 травня допитає главу Міграційної служби Максима Соколюка у справі за позовом лідера екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі до Президента Петра Порошенка щодо позбавлення громадянства

Відповідне рішення ухвалене на засіданні суду 20 квітня.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу партії "Рух нових сил".

Зокрема, згідно з повідомленням, адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький відзначив, що є необхідність допитати самого керівника ДМС, і звернувся до колегії суддів з відповідним клопотанням, яке суд і задовольнив.

"Сьогодні суд допитав свідків - працівників Шевченківського відділу ДМС та ГУ ДМС в місті Києві, які займались формуванням подання щодо втрати громадянства Михайла Саакашвілі. Вони у своїх показах посилались на те, що діяли відповідно до резолюції Соколюка, де було вказано "підготувати подання про втрату громадянства", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Чорнолуцький зазначив, що адвокати клопотатимуть про виклик ще ряду свідків. Наступне засідання відбудеться 11 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Джерело фото

Схожі публікації