ГПУ повідомила Януковичу про захоплення влади

Колишньому Президенту інкримінують захоплення влади через незаконне повернення Конституції в редакції 1996 року

Про головне

Аліна Лісненко

Віктора Януковича та екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича звинувачують у захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції в редакції 1996 року

Про це повідомив Інсайдер з посланням на пост Юрія Луценка у Facebook.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень Президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду". 

Юрій Луценко, Генпрокурор України

За словами Луценка, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Януковичу та Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення Верховної Ради, зміни діючої Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації