Головного прокурора Чернівецької області звільнили

Однією із причин звільнення стала неефективна боротьба прокуратури із незаконною рубкою лісу

Про головне

Аліна Лісненко

Генерального прокурора Чернівецької області Миколу Якимчука звільнили

Як повідомляє Погляд, Генпрокуратора України була незадоволена неефективною боротьбою прокуратурою області із розкраданням лісу. 

З'явився наказ Генпрокурора Луценка, в якому йдеться, що Миколу Якимчука призначено першим проректором Нацональної академії прокуратури України. 

У той же час Юрій Луценко розкритикував роботу колишнього прокурора області.

"Інститут угод. У деяких регіонах прокурори спотворюють зміст цієї законодавчої ініціативи. Наприклад, Чернівецька область. Уклали низку угод про визнання винуватості з майстрами лісу. І вони визнали себе винними. А на кого вони вказали?! Я хочу на цьому загострити увагу. Угода - це не просто коли людина визнає себе винною, це коли вона свідчить на організатора і дає дієві свідчення на того, хто організував цю схему і компенсує збиток, хоча б частково. У Чернівцях вони всі визнали свою вину, ні холери не компенсували, ні на кого не вказали, а суд "шльопнув" їм умовне і всі пішли додому. Це не робота".

Юрій Луценко, Генеральний прокурор України

Невипадковим стало й те, що дружина Миколи Якимчука Наталія склала повноваження голови БПП «Солідарність» у Чернівецькій міській раді.

Джерело фото. 

Схожі публікації