Газпром направив до арбітражу документи про розірвання контрактів із Нафтогазом

"Газпром" готовий вести переговори з НАК "Нафтогаз України"

Про головне

Буняк Тетяна

Російський "Газпром" надіслав до Стокгольмського арбітражу документи на розірвання контрактів з "Нафтогазом України" на поставку газу і його транзит

Про це інформує "Укрінформ"

Сьогодні ПАТ "Газпром" надіслало до Стокгольмського арбітражу документи для розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку газу і його транзит. Переговори з "Нафтогазом України" результату не мали, йдеться у повідомленні.

Також глава російської компанії Олексій Міллер заявив, що "Газпром" готовий вести переговори з НАК "Нафтогаз України" про транзит газу після 2019 року. Однак, за його словами, "Україна повинна обгрунтувати економічну доцільність транзиту через свою територію".

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" за позовом до "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту. "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

Після цього рішення Стокгольмського арбітражу "Газпром" заявив про ініціювання розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК.

Джерело фото

Схожі публікації