ФСБ вимагає від сім'ї полоненого росіянина в Сирії "не піднімати шум"

Напередодні агентство "Амак" оприлюднило відео, на якому відзняті нібито захоплені російські громадяни

Про головне

Яна Вичавка

Співробітники ФСБ почали вимагати від батьків полоненого росіянина в Сирії Григорія Цуркану "не піднімати шум"

Про це самі батьки Цуркана повідомили Радіо Свобода.

Напередодні підконтрольне терористичному угрупованню "Ісламська держава" агентство "Амак" оприлюднило відео, на якому відзняті нібито захоплені російські громадяни. Один з них - Роман Заболотний. Ім'я другого полоненого - Григорій Цуркану.

Цуркану, імовірно, воював в Сирії в складі приватної російської військової компанії Вагнера. Про це повідомив його брат Роман. Він зазначив, що Цуркану поїхав до Сирії в травні і приховував свою "відрядження".

Знімальна група Радіо Свобода днем ​​в середу приїхала в будинок сім'ї Цуркану. Брат потрапив в полон росіянина ще вранці був готовий зустрітися з журналістами особисто, однак після обіду перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Батьки Цуркану розповіли, що їм "подзвонили невідомі", запевнили, що їхнього сина звільнять, і сказали "не піднімати шум". Пізніше вони зізналися, що дзвінок був "з ФСБ".

У Міноборони Росії офіційно заперечують, що в Сирії потрапили в полон російські військові. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль "ретельно перевірить" цю інформацію.

Джерело фото

Схожі публікації