ФСБ планує використовувати українських військових для прикриття терактів у Росії – СБУ

У зоні ризику – колишні військовослужбовці, які їдуть на заробітки до країни-агресора

Про головне

Оксана Чорна

У Росії зараз можуть знаходитись кілька груп українських військових, яких ФСБ планує без їхньої згоди використовувати для прикриття терористичних актів на території Росії

Про це повідомила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська в ефірі Громадського радіо.

Олена Гтілянська звернулася до колишніх військових і пересічних громадян з проханням не їздити у Росію та тимчасово окуповані території через ризик стати жертвою механізму російських спецслужб. 

Уперше про такий випадок на брифінгу повідомив Голова СБУ Василь Грицак 17 серпня.

Посередники запропонували трьом колишнім учасникам АТО, які мешкають на Дніпропетровщині, виїхати до Москви начебто на будівельні роботи з привабливими умовами оплати. В Україні організацію їхнього від’їзду забезпечувала одна з агентів російських спецслужб, у Москві хлопців зустрічав її спільник.

Усі пересування колишніх українських військових фіксувалися на камеру, починаючи з моменту виїзду до Росії. Відеокамери фіксували пересування колишніх учасників АТО московським метрополітеном, відвідання площі "Трьох вокзалів" та аеропорту "Домодєдово". Після кожного об’єкта агент телефонував на номер українського мобільного оператора "для звіту". Надалі це було б використано як докази підготовки та здійснення терактів у Москві українською владою

За даними Гітлянської, група, що змогла повернутися з Росії, наразі не єдина, яку намагалися використовувати російські спецслужби.

Джерело фото 

Схожі публікації