Французький шарм джазової музики

У Чернівцях відбувся концерт тріо Венсана Бурджекса

Про головне

Юлія Панаетова

12 квітня у Чернівцях стартував фестиваль «Французька весна в Україні» 

Програму відкрив французький джазовий гурт піаніста і композитора Венсана Буржекса. Концерт відбувся у Центрі культури «Вернісаж». Тріо вже побувало у 9-ти містах України та завершило свій тур виступом у Чернівцях.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Венсан – молодий, дуже талановитий французький музикант, який вивчав джаз у Парижі, Лондоні та Сполучених Штатах. Він добре опанував класичну культуру джазу і дає йому новий подих, перетворюючи музику в модерне звучання. Венсан зі своїм тріо зробив велику подорож Україною. У них були концерти і на сході і на заході, а сьогодні в Чернівцях закінчується велике українське турне колективу».  

Селін Метель, директорка Французького Інституту в  Україні

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Разом із Венсаном у тріо грає контрабасист Дерріл Холл та барабанщик Бенджамін Хенок. До виходу на сцену французької трійки, публіку розважав молодий український джазовий бенд BelleVue.

«Цей фестиваль створений не тільки для того, аби допомагати поширювати та популяризувати французьку культуру в Україні, але й розвивати власну культуру через співпрацю із закордонними колегами».

Іван Божко, піарник Французького Інституту в Україні

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

В Україні це вже 16-й фестиваль французької культури, що традиційно проводиться у квітні. Програма включає не тільки музичні концерти, а й програму у сфері образотворчого мистецтва, кіно та літератури.

«Для мене велика честь бути тут, у Чернівцях. Фестиваль народився ще 2004 року зі скаженої ідеї, яка виникла у Французькому Інституті в Україні, аби показати все розмаїття французької культури. Публіці сподобався цей фестиваль, тому він триває й досі. Цього року він відбувається у 9-ти містах України, в тому числі в Чернівцях, чому ми дуже раді. Буде дуже насичена програма та показ кіноподій. Триватиме фестиваль в Україні до 30 квітня».

Селін Метель, директорка Французького Інституту в  Україні

Odoo CMS - велика картинка

13 квітня в Чернівецькій філармонії виступить струнний квартет «DANOS» із міста Авіньйон. А 22 квітня у залі камерної та органної музики відбудеться концерт «Поезія музики» Аврори Бааль (орган) та Емануеля Плейнтель (сценічна декламація). Завершиться «Французька весна» у Чернівцях показом французьких короткометражок «Довгі ночі короткого метра» 19 та 20 квітня.

Трансляцію прес-конференції з нагоди відкриття «Французька весна» у Чернівцях та повний фотозвіт з концерту дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації