Facebook відключив систему штучного інтелекту, бо боти почали спілкуватися між собою

Чат-боти створили власну контекстну мову, зрозумілу лише їм

Про головне

Оксана Чорна

За словами керівництва Facebook, цей випадок доводить, що штучний інтелект динамічно генерує свою власну контекстну мову і здатен розуміти розмови

Керівництво соцмережі Facebook змушене було відключити систему штучного інтелекту після того як машини почали спілкуватися на власній мові, якої люди не розуміли.

Про це повідомляє Економічна парвда з посиланням на BBC.

Система соцмережі використовує чат-боти, які спочатку створювалися для спілкування з живими людьми, але поступово почали спілкуватися між собою.

Спочатку вони переписувалися англійською мовою, але в якийсь момент почали листуватися на мові, яку вони самі створили в процесі розвитку програми.

Американські ЗМІ наводять приклади їх діалогів:

Odoo CMS - велика картинка

Це може здатися нісенітницею, але, за словами Facebook, ця розмова стала ще одним прикладом, що штучний інтелект динамічно генерує свою власну контекстну мову і здатен розуміти розмови.

Експерти побоюються, що якщо боти почнуть активно спілкуватися на своїй власній мові, то поступово стануть більш самостійними і зможуть функціонувати поза контролем IT-фахівців.

Нагадаємо, раніше засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що "штучний інтелект є серйозною загрозою для існування цивілізації". Цукерберг назвав ці заяви "доволі безвідповідальними".

Джерело фото

Схожі публікації