Facebook видалив 270 сторінок "фабрики тролів"

У вересні 2017 року Facebook відзвітував про виявлення та блокування аккаунтів "фабрики тролів", яка могла вплинути на президентські вибори в США

Про головне

Ярина Боринець

Соціальна мережа Facebook видалила більше 270 сторінок і акаунтів, пов'язаних з російським "Агентством інтернет-досліджень"

Як повідомив глава соцмережі Марк Цукерберг, віддалені сторінки були спрямовані на російських користувачів і російськомовну аудиторію в сусідніх з Росією країнах, в тому числі в Азербайджані, Узбекистані та Україні, передає "Meduza".

Деякі з сторінок, за даними Facebook, належали новинним виданням, але також керувалися російською "фабрикою тролів". Зокрема, одне із заблокованих видань мало близько мільйона підписників у фейсбуці і близько 500 тисяч підписників у інстаграмі.

Крім цього Facebook пообіцяв найближчим часом випустити спеціальний додаток, що дозволяє користувачеві перевірити, чи є він підписником пов'язаних з "фабрикою тролів" акаунтів.

3 квітня про блокування своїх акаунтів в Facebook і Instagram оголосило Федеральне агентство новин, яке пов'язують з "фабрикою тролів". Крім того, були заблоковані сторінки видань "Невські новини", "Журналістська правда", "Економіка сьогодні" і "Політика сьогодні".

Джерело фото

Схожі публікації