Євросоюз припиняє проект модернізації кордону з Україною

Таке рішення ухвалили через сумніви у здатності української влади проводити реформи

Про головне

Аліна Лісненко

ЄС закриває проект з модернізації та будівництва прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, започаткований у 2014 році

Таке рішення ухвалили через сумніви у здатності української влади проводити реформи, пише "Громадське" з посиланням на "Reuters".

Проект був спрямований на допомогу в інтеграції економіки України із сусідними Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Модернізація КПП була спрямована на вдосконалення митних процедур, зокрема, на скорочення термінів перетину кордонів.

Зазначається, що плани були зруйновані через низку затримок і перевитрат коштів місцевих чиновників.

"Ми дійшли висновку, що проекти не можуть бути доопрацьовані вчасно. 6 проектів закриваються, а невитрачені гроші відшкодовуються". 

представник ЄС

Один із високопоставлених європейських дипломатів зазначив, що у Союзі спостерігається певна "втома" через відсутність реформ в Україні.

Станом на кінець 2017 року жоден із шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений. ЄС надавав для цього фінансування у розмірі €29,2 млн (близько $36 млн).

У Державній фіскальній службі заявляють, що причини затримок полягають у зміні персоналу, а також те, що для схвалення і укладення контрактів необхідно більше часу.

При цьому, один зі співробітників ДФС 12 березня 2017 року стверджував, що "реалізацію проектів відповідно до графіку не було виконано належним чином, що в найближчому майбутньому призведе до провалу проектів", йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації