Електрокари в Україні коштуватимуть ще на 23% менше

Міністерство інфраструктури узгодило 15-річну стратегію розвитку ринку електрокарів

Про головне

Ярина Боринець

Затверджена Міністерством інфраструктури стратегія розвитку ринку електрокарів передбаєчає вигідні фінансові пропозиції для власників електромобілів

Згідно зі стратегією, для покупців електрокарів буде впроваджена податкова знижка та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації авто.

Про це повідомляє The Village.

Як розповів начальник департаменту цифрової інфраструктури міністерства Олександр Озеран, механізм податкової знижки полягатиме у компенсації 18% вартості автівки.

"Ви платите повну вартість, а податкова компенсує 18% вартості. Плюс при реєстрації передбачений збір 5%. Ми також хочемо його скасувати. Сумарно отримаємо здешевлення на 22-23%. А якщо ми відстоїмо продовження рішення про скасування плати ПДВ (зараз закон діє до кінця 2018 року) для електрокарів, по суті, це мінус 40% від початкової вартості авто".

Author of this quote

Озеран повідомив, що після скасування акцизу та ПДВ на імпорт електрокарів у січні 2018 року зареєстрували 793 автівки в Україні, тоді як за весь минулий рік – близько 2500 електромобілів. На його думку, це дуже швидке зростання.

Джерело фото

Схожі публікації