Ексголова Верховного Суду припинив участь у конкурсі через особисті причини

Новий Верховний Суд отримає у спадок близько 50 тисяч нерозглянутих справ – Романюк

Про головне

Оксана Чорна

Голова Верховного Суду Ярослав Романюк вирішив зняти свою кандидатуру з конкурсу до нового Верховного Суду через особисті причини

Про це він повідомив під час прес-конференції, передає Укрінформ.

"27 липня я вирішив припинити свою участь у конкурсі, про що написав відповідну заяву. Про причини. Це особисті причини. Я не вважаю за можливе розкривати їх зміст засобам масової інформації, широкому загалу".

Ярослав Романюк, Голова Верховного Суду 

За його словами, новий Верховний суд України отримає у спадок від ліквідованих вищих судів близько 50 тисяч нерозглянутих справ.

Романюк уточнив, що у Вищому господарському суді станом на 1 липня залишилися не розглянутими 705 справ, у Вищому адміністративному суді – 28 тисяч 648 справ, у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ – 19 тисяч 270 справ, у Верховному суді – 1321 справа.

Як повідомляв Укрінформ, у момент, коли голова ВККСУ Сергій Козьяков 27 липня зачитував результати конкурсу до нового Верховного Суду, принесли заяву голови Верховного Суду Ярослава Романюка, у якій він просив припинити його участь у конкурсі.

За підсумками конкурсу Романюк опинився на прохідному 25 місці, з 724,5 балами. Згідно з правилами, його місце в рейтингу не може зайняти жоден кандидат.

Загалом, 27 липня ВККСУ затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного суду. 120 осіб стали переможцями конкурсу, серед них – судді, адвокати, науковці та фахівці із сукупним стажем.

Відповідно до процедури, далі комісія має направити рекомендації про призначення переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя (ВРП), яка розглядає матеріали щодо кожного кандидата і теж перевіряє їх на відповідність критеріям етики і доброчесності.

Після цього Вища рада правосуддя робить подання Президентові, який має підписати указ і надати повноваження суддям.

Джерело фото

Схожі публікації