Двох американок врятували після п'яти місяців дрейфу на яхті в Тихому океані

Вони змогли вижити в океані завдяки опріснювачу води

Про головне

Ярина Боринець

Корабель ВМС США врятував двох американок, які дрейфували на яхті в Тихому океані біля п'яти місяців.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на The Seattle Times.

Мешканки Гаваїв Дженіфер Аппель і Таша Фуіаба та їх собаки на початку травня вирушили з Гонолулу на острів Таїті. В кінці травня у їх яхти вийшов з ладу двигун, однак жінки вирішили продовжити шлях на Таїті під вітрилами. Пізніше у них виявилася пошкоджена щогла.

Вони спробували подати сигнал SOS лише через два місяці після виходу з Гонолулу. Однак в тій точці Тихого океану, де американки перебували в цей момент, не було кораблів, які б прийняли їх сигнал.

За словами жінок, вижити кілька місяців в океані вони змогли завдяки опріснювачу води (в якийсь момент він вийшов з ладу, але його вдалося полагодити) і річного запасу продовольства, котре складалося в основному з макаронів, круп і печива.

Виявити яхту Аппель і Фуіаб вдалося лише 24 жовтня, коли її помітило тайванське риболовецьке судно. Рибалки передали інформацію про яхту береговим службам, а ті зв'язалися з ВМС США. У підсумку 25 жовтня до яхти підійшов американський десантний корабель «Ешленд», який забрав американок.

Мати Аппель заявила, що всі п'ять місяців, поки у неї не було ніякого зв'язку з дочкою, вона не втрачала надію на благополучний результат.

"Я весь час сподівалася, я знала вона здатна і допитлива, вона може полагодити те, що зламалося, а не сидіти і чекати".

мати потерпілої Дженіфер Аппель

Джерело фото

Схожі публікації