Два найбагатші північні регіони Італії проводять референдум щодо збільшення автономії

Референдум проводять Ломбардія та Венето

Про головне

Аліна Лісненко

Італійські регіони Ломбардія та Венето проводять референдум за збільшення автономії

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на ВВС.

Ломбардія, яка є домом для фінансової столиці Італії Мілану, та регіон Венето навколо Венеції складають близько 30% національного багатства. Губернатори обох регіонів належать до Північної Лізі, яка давно стверджувала, що північ субсидує бідніший південь країни.

В обох регіонах сподіваються, що виборці підтримають збільшення автономії. Втім результати не є обов’язковими.

Центральна влада в Римі стверджує, що опитування непотрібне, хоча референдум і дозволяється відповідно до Конституції Італії.

Референдум про збільшення автономії двох регіонів Італії проходить на тлі політичної кризи в Іспанії. Президент Ломбардії Роберто Мароні закликає не порівнювати італійське голосування із ситуацією в Іспанії.

"Ми не Каталонія. Ми залишаємось в складі Італії з більшою автономією, а Каталонія хоче стати 29-ю державою Європейського Союзу. Ми, ні, не зараз".

Роберто Мароні, презадент Ломбардії

Однією з основних скарг регіонів є те, що вони надсилають значно більше податків до Риму, ніж отримують до своїх бюджетів, і хочуть приблизно вдвічі зменшити свій внесок.

Критики виборчих кампаній називають референдуми трюком для підтримки правої Північної Ліги перед загальними виборами наступного року.

Джерело фото

Схожі публікації