Депутат Сенату Чехії Ярослав Доубрава їздив до анексованого Росією Криму

Днями делегація чеських політиків повернулася з окупованого Росією півострову

Про головне

Аліна Лісненко

Чеський депутат Ярослав Доубрава їздив до анексованого Росією Криму за власною «приватною ініціативою»

Про це повідомила речниця Сенату Ева Давідова, передає "УНІАН" з посиланням на "Радіо Свободу".

Як повідомляють чеські ЗМІ, члени делегації там провели зустрічі з російськими військовими, зокрема, фотографувалися з ними, тримаючи в руках прапор Росії.

Речниця Сенату наголосила, що хоч інформація про цю поїздку може бути для декого, тривожною, втім канцелярія Сенату не отримали жодної інформації ані прохання від пана Доубрави про те, щоб цей візит став офіційним відрядженням Сенату чи цього сенатора.

«Тобто ми не були ні перед тим, ні після того поінформовані про цю подію. Через те вважаємо цю поїздку його приватною ініціативою чи дією, про яку на цій підставі не можемо говорити чи будь-як коментувати». 

Ева Давідова, речниця Сенату

За повідомленнями чеських ЗМІ, до складу делегації входили також депутат парламенту Чехії Зденєк Ондрачек, заступник голови комуністичної партії Чехії Йозеф Скала, голова Чеського союзу бійців за свободу Ярослав Водічка, активістка Єлена Вічанова, публіцист Жарко Йовановіч.

Це не перша поїздка Доубрави до окупованого Росією Криму. Україна заборонила йому в’їзд після того, як у листопаді 2014 року він зіграв роль «іноземного спостерігача» в окупованому Луганську на псевдовиборах, які влаштували тоді сепаратисти всупереч мінським домовленостям і яких не визнав ніхто у світі, тільки Росія заявила, що їхні «результати» треба «поважати», йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ України ще не коментувало візит чеських чиновників до Криму.

Фото: Žarko Raptor Jovanovič, Facebook

Схожі публікації