Демократи внесли в Конгрес США законопроект про імпічмент Трампа

Президента звинувачують у перешкоджанні правосуддю в ході розслідування ймовірних зв'язків з Росією під час передвиборчої кампанії у США

Про головне

Оксана Чорна

12 липня американські конгресмени-демократи Бред Шерман і Ел Грін внесли на розгляд Палати представників законопроект про імпічмент президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на The Hill.

Причина подання такої пропозиції полягає у нібито створенні перешкод правосуддю в ході розслідування ймовірних зв’язків з Росією під час передвиборної кампанії у США.

Бред Шерман стверджує, що Дональд Трамп порушив правосуддя, звільнивши екс-директора ФБР Джеймса Комі, який в тому числі займався розслідуванням втручання Росії в американські вибори.

За словами конгресмена, нещодавно поширена інформація про президента США дає підстави вважати, що під час передвиборчої компанії Трамп прагнув отримати підтримку від Росії.

"Зараз все виглядає так, ніби президенту є що приховувати, з огляду на те, як він намагався згорнути розслідування відносно (свого колишнього помічника з національної безпеки) Майкла Флінна і більш широке розслідування, що стосується РФ. Переконаний, що його розмови з колишнім директором ФБР Джеймсом Комі і його подальше звільнення є створенням перешкод правосуддю". 

Бред Шерман, конгерсмен

Як повідомляє The Independent, для затвердження відповідного документу у Палаті представників США необхідно 218 голосів. Це не дуже вірогідний результат у місці, що контролюється республіканцями, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 липня старший син президента США Дональда Трампа, Трамп-молодший, оприлюднив своє електронне листування щодо зустрічі з російською адвокаткою Наталією Весельницькою, яку американські ЗМІ пов’язують із Кремлем. За його словами, зустріч відбулася у червні 2016 року.

На цій зустрічі також були присутні зять Трампа Джаред Кушнер та тодішній голова виборчої кампанії Пол Манафорт.

Разом з тим, Трамп-молодший заявив, що його батько нічого не знав про цю зустріч.

Джерело фото

Схожі публікації