Cуд оштрафував чоловіка, який фігурував у справі отримання хабара чиновницею Чернівецької міськради

Чоловік виступав посередником для озвучення суми хабара

Про головне

Аліна Лісненко

Першотравневий районний суд міста Чернівці оштрафував чоловіка, який був посередником у справі отримання неправомірної вигоди начальником відділу охорони культурної спадщини

Про це повідомляє CHVTV з посиланням на судовий вирок від 12 січня 2018 року.

Після того, як приватний підприємець звернулась до керівника відділу щодо можливості погодження паспорту розміщення фасадної інформаційної вивіски ломбарду “Золота скриня” на вулиці Загула, посадовець порадила власниці ломбарду звернутися з цього питання до приватного підприємця, який у судовій справі зазначений як особа, яка діяла в якості посередника для озвучення суми хабара, йдеться у вироці суду.

11 квітня обвинувачений повідомив власниці ломбарду про те, що для позитивного вирішення її питання, необхідно передати йому неправомірну вигоду в розмірі 1200 доларів.

Згодом посередник повторно зустрівся з власницею ломбарду та отримав від неї частину хабара в сумі 500 доларів.

У судовому вироку також ідеться про те, що іншу частину хабара – 700 доларів – були передані обвинуваченому 9 червня 2017 року поблизу приміщення відділу охорони культурної спадщини міської ради. Під час судового засідання обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю і щиро розкаявся.

Першотравневий районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 25 тис 500 грн.

Нагадаємо, за отримання неправомірної виходи у розмірі 1200 доларів Олені Пушковій загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з неможливістю обіймати посаду та з конфіскацією майна. 

Джерело фото

Схожі публікації