«Чорні вівці» презентували нову збірку дитячих казок

Книгу Ервіна Мозера презентували виставою

Про головне

Вікторія Корсун

22 лютого у Літературному целанівському центрі відбулася презентація нової книжки австрійського письменника Ервіна Мозера «Чудові історії на добраніч»

Збірка веселих оповідок – це друга книжка автора від дитячого арт-видавництва «Чорні вівці». Перша – «Фантастичні історії на добраніч» – стала бестселером за два роки існування «овечок» та яку видавництво перевидавало 3 рази.

За словами модераторки заходу Христі Венгринюк, читати дітям книгу дуже просто, саме тому вона користується такою популярністю.

«Найбільшою перевагою збірки «Чудові історії на добраніч» є те, що кожна історія займає лише 1-1,5 сторінки та має авторську ілюстрацію. Тобто дитина від трьох-чотирьох років може абсолютно самостійно вивчати й аналізувати героїв. Саме це відрізняє дане видання від українських».  

 Христя Венгринюк, модераторка заходу

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Цього разу про книгу не лише розповідали, а й показували у формі міні-вистави дитячої театральної студії «Бу-бу-бу» Центрального Палацу культури міста Чернівці. Керівник студії «Бу-бу-бу» Іван Даналін з його вихованцями для показу обрали оповідку під назвою «Мишача родина», адже саме ілюстрація до неї зображена на форзаці книги. Міні-виставу на 10 хвилин маленькі театрали поставили за чотири дні та на презентації книги показували вперше.

«Це тільки одна історія з багатьох, яку ми зіграли сьогодні. Надалі ми плануємо працювати над повноцінною виставою – показати якомога більше історій і презентувати їх на День захисту дітей».  

Іван Даналін, керівник студії «Бу-бу-бу»

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Після виступу гості слухали продовження оповідки «Мишача родина», а діти створювали власні картини, які можна переглянути на сайті Літературного целанівського центру.

Подивитися виставу можна за посиланням

Підпишіться на наш канал у Telegram

Фото Василя Салиги

Матеріал Вікторії Корсун

Схожі публікації