Богдан Коломійчук презентував у Чернівцях новий роман

"Король болю": зануритись по вуха у дух середньовіччя

Про головне

Галина Волощук

2 листопада у Літературному целанівському центрі відбулась презентація книги Богдана Коломійчука "Король болю"

Богдан Коллмійчук - автор історико-авантюрної прози, у 2013 році отримав гран-прі міжнародного конкурсу «Коронація слова» за роман «Людвисар. Ігри вельмож», тому «Король болю» є другою книжкою з цієї історичної серії.

Дія роману відбувається в XVI столітті у Львові, Поморянах, Кракові та інших містах давньої Речі Посполитої. Тут знову з’являються герої, знайомі читачеві з першої книги автора «Людвисар. Ігри вельмож»: майстерний стрілець і фехтувальник Христоф, найманці Казимир та Орест, лікар Домінік Гепнер та інші.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Насправді можна відійти від назви «Король болю», і йти в глибину тексту. Естетика болю в тексті дуже давня, вона змушує читача співпереживати героям, тим кому по-справжньому боляче, а значить вони щирі».  

Богдан Коломійчук, письменник

Середньовіччя в романі - цікаве та захоплююче, а карколомні містичні та еротичні пригоди персонажів роблять цю книгу однією з найкращих в доробку Коломійчука.

Автор наголошує про нетиповість персонажів, адже він відмовився від шаблонного уявлення про середньовіччя.

«В книзі нетипові лицарі - це здебільшого люди свого часу. Головний персонаж може обдурити там, де треба. Який тоді з нього лицар? Тобто це авантюристи, це не шаблонні лицарі». 

Богдан Коломійчук, письменник

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Також під час презентації роману Богдан порадив молодим письменникам спробувати подавати свої роботи на конкурс, адже перемога в ньому може відіграти вирішальну роль у їхньому житті, як колись це сталося і з ним.   

Трансляцію події можна переглянути за посиланням.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації