Біля кордону з Польщею планують побудувати "сухий порт"

Його розташування підлаштовують під залізничне сполучення

Про головне

Ярина Боринець

Майбутній порт планують створити біля кордону з Польщею у Львівській області

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на слова начальника управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Романа Матиса.

"В даний час опрацьовується статус земельних ділянок, які можуть виділити для створення логістичного центру, а навесні 2018 року влада області представлять бізнесменам інвестиційний проект".

Роман Матис, начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержарміністрації

На думку чиновника, проект слід віддати під реалізацію приватним підприємцям: область проводить аукціонпродажу підготованої земельної ділянки, а підприємці купують територію по ринковій ціні і самі реалізують проект відповідно до своїх бізнес-планів.

Землю під "сухий порт" планують виділити між райцентром Мостиська та селом Родатичі.

За словами Матиса, ділянки вибирають так, щоб вони знаходилися поблизу від залізничних гілок з європейської шириною колії, яка заходить з території Польщі в Мостиський район і української залізниці. Таким чином вантажі можна буде привозити залізницею в Україну з Польщі та навпаки, а не автотранспортом, як це переважно відбувається сьогодні.

"Створення "сухого порту" біля кордону з Польщею буде дуже вигідним для великих виробників, які потребують нові площі під логістику і здешевлення перевезення товарів".

Роман Матис, начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержарміністрації

Джерело фото

Схожі публікації