Астронавт Бресник і члени екіпажу повернулися на Землю з космічної станції

Члени екіпажу провели у відкритому космосі 139 днів

Про головне

Аліна Лісненко

Три члени екіпажу, які жили та працювали на борту Міжнародної космічної станції, повернулися на Землю 14 грудня, приземлившись у Казахстані

Командувач Експедиції 53 Ренді Бресник з NASA та інженери польотів Паоло Несполі з ESA (Європейського космічного агентства) та Сергій Рязанський з Роскосмосу приземлилися о 3:37 ранку (2:37 ранку по Казахстану) на південний схід від віддаленого міста Джезказган у Казахстані, передає NASA.

Odoo CMS - велика картинка

Разом члени екіпажу Експедиції 53 провели сотні експериментів з біології, біотехнології та інших фізичних наук на борту орбітальної лабораторії. Їх час на борту ознаменувався першим довгостроковим збільшенням часу, проведеним в орбітальній лабораторії екіпажем у складі від трьох до чотирьох людей.

Основні моменти дослідження включають дослідження впливу мікрогравітації на резистентність до антибіотиків E. coli, бактеріального патогену, який відповідає за інфекції сечовивідних шляхів у людини та тварин; зростаючі більші версії важливого протеїну, залученого при хворобі Паркінсона; і доставка нового інструменту для вирішення фундаментальних наукових питань про витоки і історію космічних променів.

Тріо також зустрічає три вантажних космічних апарати, що доставляють кілька тонн запасів та дослідницьких експериментів. Космічний апарат орбіти ATK Cygnus прибув на станцію в листопаді як восьма місія комерційного постачання компанії. Одне російське вантажне судно МКС "Прогрес" приєднався до станції у жовтні. І SpaceX Dragon завершив свою комерційну місію з постачання запасних частин до станції в серпні, дев'ятнадцяту місію постачання компанії.

Протягом свого часу на орбітальному комплексі, Березник ризикнув вийти за межі космічної станції на три простори. Разом із космонавтами NASA Марком Ванде Хей і Джо Акаба, Бресник очолив тріо простір для заміни одного з двох закріплюючих кінцевих ефекторів на робочій руці станції Canadarm2. Вони також витрачали час на змащення щойно заміненого кінцевого ефектора Canadarm2 та заміну камер зліва від станції-ферми та правої сторони лабораторної станції США.

У серпні Рязанський провів один вихід з космонавтом Федором Юрчихіним для розгортання кількох наносупутників, збору дослідницьких зразків та проведення структурного обслуговування.

Експедиція 54 продовжує експлуатувати станцію, з керівником Олександром Мисуркіним з Роскосмосу. Окрім членів екіпажу Марка Венде Хей та Джо Акаба з NASA, екіпаж із трьох осіб буде працювати на станції до прибуття трьох нових членів екіпажу у вівторок, 19 грудня.

Скотта Тінгла з NASA, Антона Шкаплерова з Роскосмосу та Норісіге Канай з Японського аерокосмічного розвідувального агентства (JAXA) заплановано запустити у неділю, 17 грудня, з Байконуру у Казахстані. Телеканал NASA транслюватиме пуск і стикування.

Джерело фото

Схожі публікації