46 млн. гривень витратять на підняття престижності вивчення української мови у школах з мовами національних меншин

Міністр освіти Лілія Гриневич відвідала Чернівці

Про головне

Аліна Лісненко

11 січня у Чернівцях відбулося засіданні круглого столу щодо вивчення української мови в закладах освіти області з румунською мовою навчання

«Нам потрібно знайти відповіді на три найважливіші питання: як вчити дітей, рідна мова яких належить до іншої мовної сім’ї, яка специфіка вивчення української мови і в який спосіб конструювати підручник з української мови для закладів загальної середньої освіти з румунською мовою. Наші підходи полягають в тому, щоб дати дітям термінологічні основи і можливість розширювати лексичний запас українською мовою через термінологічні словники. Виклик такий: потрібно сконцентрувати всі інтелектуальні ресурси для того, щоб дитина, рідна мова якої належить до іншої мовної сім’ї, володіла державною мовою».  

Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України

В умовах реалізації Концепції Нової української школи активно обговорювалися питання щодо підготовки підручників з української мови для закладів загальної середньої освіти румунською мовою навчання.

Повідомляється також про те, що аби підняти престижність вивчення української мови, з бюджету виділено 46 млн. грн. для обладнання кабінетів української мови і літератури у школах з мовами національних меншин.

Джерело фото

Схожі публікації